Prosinac 07, 2022

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Akcija se provodila prije i po završetku misa zornica u petak, 2. prosinca 2022. godine u vremenu od 5,30 do 7,30 sati

 

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom policija i prometno redarstvo proveli akciju kojom se želi prenijeti poruka kako je važno poštivati pravo na mobilnost i pristupačnost osoba s invaliditetom

 

U Zagrebu tijekom provedene akcije "Zaštita pješaka" policija utvrdila 143 prekršaja

 

Sindikat biciklista prvog prosinca pokreće medijsku kampanju pod nazivom “Biciklom na posao i Advent”, kojom žele potaknuti Zagrepčane i Zagrepčanke te posjetitelje grada da ne stvaraju gužve te da što češće koriste bicikl, javni prijevoz ili pješače! 

 

Provođenjem definiranih mjera predviđa se smanjenje broja osoba poginulih u prometnim nesrećama kao i broja teških prometnih nesreća kojima je uzrok isključivo brzina za 50 % do kraja planskog razdoblja Nacionalnog plana, odnosno s 429 na 214 teških prometnih nesreća.

Prije 43 godine u Hrvatskoj je bilo tek oko šezdeset kilometara autocesta i mnogo manje automobila nego danas. No, unatoč tome, skupina entuzijasta u tadašnjem Auto-moto Savezu Hrvatske, shvatila je kako će informacije o stanju u prometu pomoći domaćim i inozemnim vozačima u bržoj i sigurnijoj vožnji cestama Hrvatske. Tako je 25. 11. 1979. godine osnovan Informativni centar Hrvatskog autokluba.

"Lastavice" posjetile policijsku upravu

 

Obavljen pojačani nadzor vozila autoškola i instruktora vožnje te nadzor tehničke ispravnosti vozila

 

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muškaraca policijski službenici PU varaždinske proveli su preventivno-represivnu akciju pod nazivom „Cool je biti uzoran vozač“.

Od 1. studenog do 31. ožujka danju obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala. Kod motociklista i mopedista ovo pravilo vrijedi kroz cijelu godinu.

 

Stranica 1 od 59