Prosinac 07, 2022

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Akcija se provodila prije i po završetku misa zornica u petak, 2. prosinca 2022. godine u vremenu od 5,30 do 7,30 sati

 

Prije 43 godine u Hrvatskoj je bilo tek oko šezdeset kilometara autocesta i mnogo manje automobila nego danas. No, unatoč tome, skupina entuzijasta u tadašnjem Auto-moto Savezu Hrvatske, shvatila je kako će informacije o stanju u prometu pomoći domaćim i inozemnim vozačima u bržoj i sigurnijoj vožnji cestama Hrvatske. Tako je 25. 11. 1979. godine osnovan Informativni centar Hrvatskog autokluba.

Od 1. studenog do 31. ožujka danju obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala. Kod motociklista i mopedista ovo pravilo vrijedi kroz cijelu godinu.

 

Završnica ovogodišnje kampanje 2022, koja se već šestu godinu organizira u cilju osvješćivanja o opasnostima korištenja mobitela za volanom, na biciklu i motociklu ili od strane pješaka u prometu

 

Vozači od 1. studenoga i po danu morati imati upaljena dnevna ili kratka svjetla na vozilima, kako bi bili uočljiviji u prometu

Cilj ove akcije je upozoriti sve sudionike u prometu na opasnosti neopreznog prelaženja željezničko-cestovnih prijelaza

 

Odlukom Visokog prekršajnog suda RH od povratnika (recidiviste) u počinjenju prometnih prekršaja trajno oduzet Porsche Cayenne

Zagrebački Fakultet prometnih znanosti u ponedjeljak, 10. listopada obilježio j 38 godina rada i 30 godina studija aeronautike, a na obilježavanju dana toga fakulteta istaknuta je njegova nezaobilazna uloga u razvoju pametnih prometnih rješenja i zelenoj tranziciji.

Prema podacima Promocije Plus, samo u rujnu registrirano je 3.397 novih vozila, što predstavlja rast od 22,5 posto u usporedbi s lanjskim rujnom.

 

Prigodno u sklopu Dječjeg tjedna, policijski službenik Policijske postaje Križevci održao je edukaciju 26 pripadnika Školske prometne jedinice OŠ „Vladimir Nazor“ u Križevcima koja broji ukupno 45 članova, a sve uz stručnu pomoć voditeljice prometne grupe navedene škole i prometnog redara Grada Križevci.

 

Stranica 1 od 27