Kolovoz 17, 2022

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o biciklističkoj prometnoj nesreći sa smrtnom posljedicom

 

Mladi motociklist podlegao je u bolnici ozljedama zadobivenim prilikom slijetanja s ceste zbog neprilagođene brzine

 

U gradu Đurđevcu policijska postaja Đurđevac postavila je info-pult usmjeren na pješake i bicikliste.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su aktivnosti iz akcije "Pješaci i vozači bicikla oprez!“.

 

Lijepo i vrlo toplo vrijeme izmamilo je na prometnice ljubitelje vožnje motocikala i mopeda. Međutim, povećanim sudjelovanjem u prometu, vozači mopeda i motocikala sudjeluju i u većem broju prometnih nesreća.

 

TRI vozača i jedan putnik na motociklu izgubili su život danas na hrvatskim prometnicama, izvijestilo je Ravnateljstvo policije, koje je objavilo savjete i preporuke motociklistima i mopedistima kako bi se smanjilo stradavanja i povećala sigurnost tih sudionika u prometu.

 

U četvrtak 23. lipnja počinje Pedalafest, festival koji slavi kulturu urbanog bicikliranja, a održava se do 25. lipnja u Centru mladih Ribnjak i Art Parku u Zagrebu, u organizaciji Sindikata biciklista.

Na hrvatskim su prometnicama prošle 2021. godine smrtno stradala 64 vozača/putnika na motociklima i mopedima, dok ih je 1 533 teže ili lakše ozlijeđeno. U proteklih pet godina, odnosno u razdoblju od 2017. do 2021. godine, smrtno je stradalo 267 vozača/putnika na motociklima i mopedima, dok ih je 8 520 teže ili lakše ozlijeđeno.

 

Lijepo vrijeme je izmamilo bicikliste na prometnice. Zato još jednom upozoravamo na osnovna pravila o sudjelovanju biciklista u prometu

 

Cilj ovog projekta je pokazati i objasniti djeci koja su slabo vidljiva mjesta oko kamiona te dodatno naglasiti opasnost stajanja na tim mjestima

 

Stranica 1 od 17